Gert Roelofsen Beeldend Kunstenaar


GERT ROELOFSEN

Gert (Ermelo 1947) schildert abstract expressionistisch. “Gestuurde toevalligheid” noemt hij dat. Zo is ook zijn biografie samen te vatten. Na twee jaar bouwkunde te hebben gestudeerd, switchte hij naar geneeskunde. Werd huisarts, werkte eerst enkele jaren in Afrika en vestigde zich daarna als huisarts op het Groningse platteland. Op latere leeftijd gooide hij het roer weer om en deed de opleiding aan de kunstacademie Minerva in Groningen.
In 2004 studeerde hij af. Hij werkt nu als zelfstandig beeldend kunstenaar in Lochem.

Gert Roelofsen schildert met acryl verf op transparant folie. De sterk verdunde verf vloeit over de folie en laat het licht uiteenvallen in betoverende kleuren met verbluffend resultaat.
De aquacryl schilderijen hangen zwevend in een metalen lijst. Daardoor komt de essentie en sfeer van het werk nog meer tot uitdrukking.

Inspiratie voor zijn werk haalt hij uit het samenspel tussen water, land, lucht en licht. Waar de scheidslijn tussen deze elementen bijna onmerkbaar verdwijnt, ontstaat in de stilte een landschap met een geheel eigen dynamiek en wetmatigheid.

De Waddenzee speelt een belangrijke rol in zijn werk. De afwisseling van eb en vloed, het steeds veranderende licht, de glinstering van het rimpelende water dat alles probeert hij in zijn schilderijen te vangen.

 

Gert Roelofsen